Read Americana 1 & 2: Omzwervingen in de Amerikaanse cultuur by Joost Zwagerman Free Online


Ebook Americana 1 & 2: Omzwervingen in de Amerikaanse cultuur by Joost Zwagerman read! Book Title: Americana 1 & 2: Omzwervingen in de Amerikaanse cultuur
The author of the book: Joost Zwagerman
Language: English
Date of issue: November 1st 2013
ISBN: 902958856X
ISBN 13: 9789029588560
Format files: PDF
The size of the: 5.66 MB
Edition: De Arbeiderspers

Read full description of the books Americana 1 & 2: Omzwervingen in de Amerikaanse cultuur:

Voor Americana maakte Joost Zwagerman een keuze uit de honderden artikelen en essays die hij in zijn leven schreef over Amerikaanse cultuur: literatuur, film, beeldende kunst, fotografie, popmuziek, et cetera. Hij vulde die keuze aan met nieuwe essays en portretten.

Americana biedt niet alleen een totaaloverzicht van het schrijverschap van Zwagerman, maar is ook een persoonlijke, met liefde en begeestering in kaart gebrachte cultuurgeschiedenis van het Amerika van begin twintigste eeuw tot heden. Zwagerman volgt zijn fascinaties en obsessies, zodat Americana indirect ook een soort autobiografie in essayvorm is.

Een neerslag van een leven lang lezen en schrijven over Amerikaanse cultuur.

Read Ebooks by Joost ZwagermanRead information about the author

Ebook Americana 1 & 2: Omzwervingen in de Amerikaanse cultuur read Online! Joost Zwagerman was a popular Dutch writer.

Joost Zwagerman debuteerde in 1986 met de roman De houdgreep, die door Carel Peeters in Vrij Nederland werd bestempeld als 'het meestbelovende debuut sinds jaren'. Zijn doorbraak naar een breed publiek kwam met de roman Gimmick! (1989), die in 1996 voor het theater bewerkt werd door Theatergroep De Kwekerij. Het boek geeft een beeld van de trendy uitgaanscultuur en kunstenaarswereld van Amsterdam, waar hij in die tijd veel in verkeerde. In 1991 verscheen Vals licht, dat werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en in 1993 werd verfilmd door Theo van Gogh. Ook De buitenvrouw (1994), over een liefde in multiculturele tijden, bereikte de longlist van de AKO Prijs. Nadien volgden de romans Chaos en rumoer en Zes sterren.
Zwagermans werk verscheen in vertaling in twaalf landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Japan en Hongarije. In 2000 werd de Duitse vertaling van De buitenvrouw (Die Nebenfrau) genomineerd voor de Nordrhein-Westfalen Literaturpreis. Ook ontving Zwagerman voor Die Nebenfrau de Literaire Prijs van de stad München.
Zwagerman behoort inmiddels, samen met auteurs als Connie Palmen en Arnon Grunberg, tot de meest gelezen Nederlandse schrijvers van zijn generatie. Dat bleek eens te meer toen hij in het najaar van 2003 veertig jaar werd: zijn uitgeverij De Arbeiderspers maakte bij die gelegenheid bekend dat van zijn boeken in totaal meer dan 1.100.000 exemplaren waren verkocht, exclusief vertalingen.
Behalve romans publiceerde Zwagerman ook gedichten en essays en was hij actief als columnist.

Zwagerman leed aan depressies. Op 8 september 2015 maakte zijn uitgeverij, De Arbeiderspers, bekend dat Zwagerman op 51-jarige leeftijd in zijn woonplaats Haarlem een eind aan zijn leven had gemaakt.

(Bron: Wikipedia)


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Americana 1 & 2: Omzwervingen in de Amerikaanse cultuur
Read EBOOK Americana 1 & 2: Omzwervingen in de Amerikaanse cultuur by Joost Zwagerman Online free

Download PDF: americana-1-amp-2-omzwervingen-in-de-amerikaanse-cultuur.pdf Americana 1 & 2: Omzwervingen in de Amerikaanse cultuur PDF